Annonser

Har inte varit kristen i hela mitt liv utan det är något som kommit senare i mitt liv och i större delen av mitt liv så var religion något jag inte brydde mig så mycket om. Men hade ibland funderingar om religion framför allt ju äldre jag blivit. Tyckte som yngre att alla religioner var dårskap och trodde att alla religioner hade samma ursprung. Samt att man har sett hur många religiösa av olika religioner har bettet sig och av den anledning känt en avstötande känsla varje gång. Då tyckte jag att många   religiösa antingen varit hycklare, falsk eller allt för hårda i sitt sätt att vara. Hur religion har utövats av troende har varit en av de största orsak till att jag inte intresserat mig. Det har känts främmande för mig eftersom det inte passat in i min syn hur en religiösa bör vara. När det gäller kristendom så var min syn enligt den jag sett hur många frikyrkliga personer beter sig och har alltid sett dom som hycklare och falska. Jag tyckte att de betedde sig konstigt åt och pratade konstigt. Sedan hade jag alla runt om mig som också tycke illa om kristna. Detta var min bild av kristna

Men det kom en dag då jag blev intresserad av det andliga och sökte till en början åt det hedniska. Jag blev till en början väldigt intresserad av hedniska symboler och vad de betydde. Såg många videos och läste mycket om symbolers och olika mytologier. Men även alltmer om kristendom och judendom. Då visste jag också väldigt lite om vad religioner handlade om, framför allt vad kristendomen stod för. jag hade heller aldrig läst bibeln och tror faktiskt att jag inte hade tyckt det jag läst, framför allt mängden våld. Men som helhet så hade jag nog bara läst igenom bibeln utan att förstå så mycket, vilket är typiskt för ateister. Även om jag idag inte förstår allt som står i bibeln och varför det hände, men har idag en bättre förståelse för bibelns budskap, än om jag läst bibeln som ateist. Problemet med ateister är att de ofta läser bibeln utan att förstå dess budskap, något som jag märkt också inträffa när personer som tror på en annan religion läser bibeln. De läser bibeln som vilken annan bok som helst och tror att det är allt. Bibeln har ett djupare budskap som inte är så lätt att förstå och sätta sig in i.

Efter flera års sökande så blev jag en troende kristen vid årsskiftet 2013/2014 efter att jag insett att kristendomen är den enda sanna religionen. Efter att Jag insåg hur mycket fel jag hade haft och hur mycket som faktiskt inte är sant. Detta ledde till att jag efterhand tappade tron på denna värld när jag insåg hur mycket lögner och bedrägeri man faktiskt blir indoktrinerad i. Att saker och ting som man inte trodde kunde vara sant faktiskt var sant och tvärt om. Jag hade till en början svårt att acceptera och inse detta. Men jag började mer och mer accepterade det och blev istället mer öppen till att jag faktiskt många gånger trott på rena lögner. Jag ville se och förstå vad som är falskt och sant, jag var bered att helt omvärdera vad jag trodde på. Det var oerhört svårt och jobbigt att hela tiden inse att man blivit lurad. Att personer som artister, politiker, journalister, företagsledare mm man under hela tiden sett upp till och trott på, bedrog en med lögner. Att man i skolan och av media inte alltid lär ut vad som är sant utan är många gånger ren indoktrinering och propaganda än sanning. Hela denna resan var deprimerande samt att se hur ateister är så självsäkra i sina åsikter utan egentligen veta vad de sysslar med.

Vad många ateister, andra icke kristna och även många kristna inte förstår är att bibeln som skrevs för över tvåtusen år sedan. Bibeln är en sammanställning av profetiska texter innan bibeln sates ihop. Men efter det har profeter skrivit texter som heliga Birgitta mm. Så egentligen så kan man sätta upp en ny bibel med nya texter nya profetior, en bibel nr. 2 en nr 3 etc. så för att bibeln skrev för 2000 år sedan betyder det inte att man följer en bok som är ca 2000 år bok, kristendomen är mer än bara en bok. Bibeln sammanställdes för att få bort många falska gospels som cirkulerade. Utan det finns en fortsättning och den kommer att fortsätta så länge kristendomen finns.

Bibeln ska ses som församlingen, en vägledning till hur man ska leva. Församlingens uppgift är att få reda på vad som händer i närheten och i världen av intresse, samt att varna och uppmuntra medlemmar i församlingen. Tyvärr så innehåller bibeln fel i form av översättningar och tyvärr en del medvetna feltolkningar. Men till stor del är den korrekt men det är inte som många tror absolut viktigt att allt är till 100% rätt hela tiden. Men bibeln är inte nyckeln till himlen/paradiset som många tror utan man. För som kristen så måste man söka och få den heliga anden eller hjälparen som många inklusive jag själv kallar den, i sig och leva med den. Den helige anden är nyckeln till himlen och är den som vägleder, hjälper och varnar dig. Vilket kan jag lova är en enorm trygghet i livet och inget annat är bättre. Samhället blir allt mindre tryggt och allt mer oroande saker inträffar inträffa som jag själv tror att om jag varit ensam utan gud hade haft svårt att orka med.

Så mitt råd är att man inte ska följa andra utan söka sanningen och inte låsa in sig och lyssna på vad andra säger utan söka den själv. Sök i bön och be gud om förlåtelse för vi har alla gjort onda saker mot andra. Stöld utan att man tänker på det eller betraktar et som stöld, pratat illa om någon, sårat någon. Men framför allt inte haft gud i sitt liv. Sök för din egen skull det finns ett liv efter detta, det finns en värld vi inte ser. Du kommer inte att ångra dig, jag lovar, det är det finaste som har hänt mig.