Annonser

”Få önskar sig nog en rapportering inför kommande val i Sverige, liknande den vi nu har sett i det polariserade USA.

Det demokratiska samhället mår bäst av en gemensam verklighet, skriver Sveriges Radios Cilla Benkö och Björn Löfdahl.

DEBATT. Mediebevakningen av valet i USA visar att opartiska nyhetsmedier spelar en avgörande roll för att se till att människor får den nyhetsrapportering de behöver för att själva kunna bilda sig en uppfattning. Dessvärre går utvecklingen i motsatt riktning vilket riskerar att skapa parallella verklighetsbilder.”

Detta uttalande som Cilla Benkö och Björn Löfdahl gjorde om en gemensam verklighet visar ett totalitärt sätt att tänka, för jag kan lova att de verkligen tycker det. Att hon sedan påstår att hon vill se ett mer opartiskt medieklimat i Sverige och inte få ett så delat som det är i USA. Sanningen är att vi har ett delat samhälle och det är media som har skapat det genom att skriver direkta lögner vilket många i Sverige inte har sett igenom.

Hon påstår sedan att public service är oberoende även om det finns flera studier och personer som vitnar om motsatsen framför allt så är de som jobbar på public service väldigt vänsterorienterade. Något som visar sig så tydligt i rapporteringen. Att det som är obehagligt för en vänsteranhängare att höra, tar man sällan upp i medier om någonsin.

En sak man måste inse är att de hatar konkurrens framför allt från de som säger sanningen ofta kallas dessa för nedlåtande alternativa fakta. För en sak man inser efter att läst deras nyheter och deras värderingar, är att de vill få ett monopol på nyheter. Något man kan se på hur man stänger ner alla kritiska och sanningssägande websidor. Har stöt på flera fall då jag inte kunde gå till en hemsida som fanns men det fanns en blockerande funktion som jag inte kunde komma förbi.

Ett exempel är, i alla fall den 8 november 2020 då kunde jag inte nå dessa hemsidor

https://patriotpulse.net/

Samma sak med

https://www.granskningsverige.se/

Man har ofta tagit parti för någon sida och låter inte motståndarna komma fram och uttala sig något som man kan se i hela Sveriges medier. Tydligt så kunde man se detta med Trump som man inom media var så enormt emot och kommit med direkta lögner.

Det är det inte konstigt att det kommer upp nya medier som säger sanningen om vad som händer för alla våra medier framför allt de stora har en agendadriven journalistik vilket syns så tydligt. Man är irriterade över planer på att starta nya kanaler för att de finns de som är trötta på dessa mediers lögner men som vanligt så kommer de med påståenden om att det är de som är goda och objektiva något som bare en naiv person tror på idag.

”I Storbritannien tyder mycket på att två nya tv-kanaler med tydlig politisk agenda kommer att lanseras det kommande året, och även i Sverige finns det röster som skulle vilja se ett mer tydligt politiskt färgat medielandskap.”

De hatar i faktiskt all form av andra åsikter än vad de själva har och slår ner på all opposition med alltmer brutalitet som vi kan se med Trump. Som efter Trumps anklagelser emot media om att de gör fake news så har man som vanligt vänt på sanningen och skriver lögnaktigt att det är motståndaren som står för fake news.

Med public service får du opartiska nyheter

https://www.expressen.se/debatt/med-public-service-far-du-opartiska-nyheter/

Själv så hoppas jag att det kommer att startas nya kanaler som kommer att konkurrera med dessa medier som sprider denna ensidiga bild om allt, som klimat, immigration och många andra ämnen som diskuteras idag. Vi måste få en mer öppen media klimat där folk inte kan anklaga någon för att vara extremist och därmed få folk att undvika dessa. Man måste få folk att våga att gå ut och kontrollera själva och inte fortsätta leva i sin lilla box.

För det är majoriteten i samhället som bestämmer samhällets riktning och är den dåligt informerad så kommer samhället att ta fel riktning. Därmed få en mörkare framtid, men idag så tror majoriteten på dessa medier som ljuger och det är de som vågar säga vad de tycker öppet. Vilket gör att vi kommer att gå emot en mer auktoritär framtid om inte det stoppas.