Annonser

Man hör ofta uttrycket sanningen finns inom dig ifrån olika religiösa gurus och new age men även från andra. Ofta låter det som nedan.

”Om du tillåter det, kan? “Sanningen finns inom dig – När du förändras allt“ hjälpa dig att komma i kontakt med vem du är innerst inne — ditt sanna jag och din innersta kärna.”

Många går på detta för denna tro eller åsikt låter så bra framför allt i dessa dagar. För att det låter så positivt och modernt. Men sanningen är att detta är en lögn. Sanningen kan inte finnas inom dig, för vi har en gång tappat kontakten med gud och man kan inte få tillbaka denna kontakt genom att söka inom en. Utan det man inte inser är att i vårt inre finns inget annat än tomhet och lögn. Utan de som säger att vi ska söka sanningen inom oss inser eller vet inte att de bjuder in krafter i sitt liv som vi faktiskt inte förstår oss på.

Denna åsikt är samma som inom hinduism där man pratar om chakra och kundalini.

Begreppet är centralt inom den hinduistiska mystiken där kundalini är en gudinna (sanskrit shakti), med den kvinnliga kraften Ida (vänster) och den manliga kraften Pingala (höger) och symboliseras av en orm med två svansar.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Kundalini

Kundalini är en Sanscrit-term från det antika Indien som identifierar uppkomsten av en energi och medvetenhet som har lindats vid ryggraden sedan födseln, och är källan till livskraften (pranisk energi, chi, bioenergi) som alla vet. Yogisk vetenskap antyder att denna energi utlöste bildandet av barnet i livmodern och sedan rullar sig 3 ½ gånger vid ryggraden för att hålla energifältet i stasis tills vi dör, när det rullar upp och återvänder till sin källa.

Kundalini kan rättas upp och uppstå från ryggraden (eller ibland från fötterna) på grund av andliga metoder eller som svar på livshändelser, och när detta händer kan det röra sig gradvis, snurra som en orm, eller snabbt och explosivt, in i tarmen, hjärtat eller huvudet. Denna händelse kan vara häpnadsväckande och kaotisk, skrämmande eller lycklig, och det utlöser vanligtvis månader och år av nya känslor och förändringar hos den person som väcker den.

Vad detta betyder är att du bjuder i krafter som är demoniska i ditt liv. Även om du tror att demoner är enbart onda och kan bara göra onda saker. Inte på något sätt kan förbättra ditt liv. Men då missar du en sak som allt detta handlar om. Att få dig att inte vända dig till den riktiga guden, den som nämns i bibeln.

Inom kristendomen så är alltid ormen en symbol för demoniska och satanistiska krafter som man ska hålla sig undan, för sitt eget bästa.

I bibeln så finns det en vers som tar upp detta men det är inte detta rike som de talar om utan en antikristen syn. Det enkla svaret är att Jesus sa att han, kungen av det kommande Guds rike, stod mitt bland hans förföljare.

Lukasevangeliet 17:21 Ingen ska kunna säga: Se, här är det, eller: Där är det. Nej, Guds rike är mitt ibland er.”

Så till skillnad är att det finns ingen sanning i oss utan sanningen kommer ifrån gud/Jesus och är inget som vi har inom oss. Därför måste vi söka efter gud i bön och få den helige anden.

Matteusevangeliet 6:33 Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.

Denna lögn att sanningen finns inom oss är något som idag sprids i samhället, en av orsakerna är att den låter så bra känns så bra. Men handlar om att lura oss ifrån sanningen, den sanning som vi enbart kan få från gud och ingen annan stans. Så gör inte misstaget att bjuda in andar krafter i ditt liv som du inte vet dess källa eller vad de är. För inom kristendomen som säger att man ska pröva andarna man har i sitt liv. Därför att om man har sanningen så är inte anden emot det.

En bra beskrivning finner ni på denna hemsida.

https://lifehopeandtruth.com/prophecy/kingdom-of-god/the-kingdom-of-god-is-within-you/

Det finns många liknande rörelser som pratar om allt detta och en av dessa är Oprah Winfrey SuperSoul 100. De får alla dessa rörelser och deras åsikter låta så vackert och fint men som alltid med satan är att denne är en expert på att ljuga och bedra folk. I denna rörelse så finns det en svensk vid namn Gordana Biernat som har skrivit en bok Sanningen finns inom dig som tyvärr många har gått på och köpt.

2016 blev Gordana som enda europé utsedd av Oprah Winfrey till en SuperSoul 100 Soul Teacher och är i och med det en på listan över de 100 mest nyskapande visionärer vars tankar och livsverk höjer medvetandet i världen.

http://www.oprah.com/spirit/supersoul100-the-worlds-biggest-trailblazers-in-one-room