Annonser

Var på tusenmannamarschen och av det jag såg, så var det lugnt under större delen av tiden.

Men när jag stod och tittade vid polisens avspärrning, så började en del demonstranter försöka bryta sig ur och en del lyckades. Det var detta jag lyckades filma, men missade när de började själva utbrytningen men det var inte många sekunder.

Det som hände var att polis använde pepparsprej något som man såg flera gånger.

Men polisen lyckades även spreja en av sina egna i tumultet och då riktigt rejält, han fick en rejäl dusch. Så man kan förstå att polisen hade ont och fick föras bort av sina kollegor.

Se själva. Hela situationen händer väldigt snabbt. Polisen som blev sprejad av sina egna kan man se i början av videon ca 0.05.

Man ser en polis som står vänd mot kameran och har ryggen mot demonstranterna. Det ser ut som om han tittar mot sin kollega som kommer med tårgasen. Polisen som sprutar honom har en gasmask på sig och man kan se att hon håller i något som ser ut som en tårgasburk. Direkt efter att polisen blivit sprejad så tittar polisen ner och tappar balansen. Man kan se polisen som blir sprayad stapla omkring och bli sittande, sedan förs han bort av sina kollegor.

I videon kan man se hur polisen behandlade de som bröt sig ur och de använde både peppar och batong. Mängden våld från polisen kan ses som lite i överkant. Med tanke på att det var en mycket lugn demonstration.

Det var bara denna gång som det hettade till och hände något förutom arresteringarna.