Annonser

ENERGIKRISEN. Under lång tid har företagare slagit larm om hur elkrisen slår mot jobb och investeringar. Men energiminister Anders Ygeman (S) tonar ned riskerna. ”Det är bekymmersamt att han säger så, för att uttrycka sig försiktigt”, säger Stephan Müchler, vd på Sydsvenska Handelskammaren, enligt fPlus.

Denna Ygeman visar på en totalt verklighetsfrånvänd bild. Det är bara fråga om varför han har en sådan inställning.

Sveriges energipolitik är en total katastrof för företag och privatpersoner. Nu förnekar till och med Ygeman att vi har några problem. Trots att elpriserna går upp kraftigt vilket är just ett tydligt bevis på att vi har stora problem med elproduktionen i Sverige.

Men som jag skrivit innan så kommer det att bli värre om man låter dessa styra vår energipolitik. För vi har fått in fanatiker bland de som styr inte bara vår energipolitik men även inom andra områden.

”Helt uppenbart finns det en effektbrist. Effektbristen beror till viss del på att vi inte har så mycket egen produktion, vi behöver importera en del, och när det är stor efterfrågan på effekt så uppstår en brist. Det var därför Ringhals 1 kopplades in i somras. I och med elektrifieringen kommer vi dessutom ha större efterfrågan framöver, säger Stephan Müchler, vd på Sydsvenska Handelskammaren.”

Dagens dåraktiga energipolitik kommer att skapa problem då vi kommer få elavbrott. Det kommer oftare rapporter om just det. Då områden i Sverige kommer att få elavbrott som beror på just denna energipolitik i Sverige där man stänger ned kärnkraft enbart för några är emot det. Medan andra länder satsar på kärnkraft så lägger vi ned. Man gör samma dårskap i Tyskland som är motorn i Europa.

”fPlus har pratat med flera företagare i södra Sverige som överväger att flytta investeringar från regionen på grund av den skakiga elförsörjningen. Florim Albborn, vd på företaget Spaljisten i Åseda, har tröttnat. Enligt honom hade företaget 63 stopp på sammanlagt 66,4 timmar, på bara två månader.”

Sverige har stora problem och vi har en regering som inte gör annat än att förvärra saker och ting. Det är bara frågan varför man gör detta. Varför man förnekar problemen.

En sak är säkert och det är att man ska få bort all kol och olja men det tvingar oss också att öka energiproduktionen i Sverige. Men det gör man inte utan istället så lägger man ned kärnkraft och installerar mer vindkraft.

Problemen med vindkraft är att det är en energikälla som är ostabil och beroende på att det blåser. Sedan så är dess effektproduktion annorlunda än de mer stabila energislagen vatten, kärnkraft som genererar en jämn mängd effektproduktion. Utan vind kräver att man förstärker kraftöverföringen.

Man har som plan att den största delen av svensk energiproduktion ska utgöras av vindkraft och att man ska fasa ut all kärnkraft och fossila energislag. Då kommer Sverige enbart ha bioenergi vind, vatten samt även i våra norra breddgrader sol. Man förväntas fortsätta med energiexport

Källa:

https://www.fplus.se/ygeman-om-elkrisen-finns-inga-problem-foretagare-hapna-efter-mote/a/x3JXep