Annonser

Denna förklaring av Harry Potter är inte tänkt att förklara allt som inträffar i denna serie för då hade man kunnat skriva en bok. Vilket jag inte ser som nödvändigt för allt som händer i denna serie filmer/böcker har en och samma grund och samma agenda. Agendan är att få oss att ändra uppfattning om magi och ändra vår uppfattning om vad som är rätt och fel. Målet med dessa och liknande filmer är att propagera för en uråldrig religion. Denna religion är mysterieskolan och ligger som grund för den utvecklingen i världen som vi ser idag.

Så vad filmen handlar om är att få oss att vända oss ifrån kristendom och bli mer intresserad av det onaturliga, magi och allt som hör till. Helt enkelt att indoktrinera oss i hednisk tro som wicca och new age. Hela denna serie filmer är att skapa en miljö som suger in en i detta och skapa ett intresse för det vi faktiskt inte förstår.

Kort kan man säga att alla hela serien med Harry Potter handlar samma sak som kampen mellan Sankt Göran och draken och vad verkligen symboliserar.

https://attfinnasanningen.com/2020/12/10/vad-sankt-goran-…gen-symboliserar/

Som alla andra historier om kampen mellan gott och ont. För båda de goda och de onda i denna värld anser att de kämpar för det goda mot det onda. Det har enbart att göra med på vilken sida man står på.

Harry Potter och andra liknande filmer som handlar om det mystiska och magi har intresserat mänskligheten länge. Dessa filmer får ett stort intresse för när man tittar på dessa filmer så är de faktiskt intressanta och underhållande. För den triggar ens fantasi och framför allt de som är intresserade av filmer som denna. Vilket jag får erkänna att jag var/är en, förr älskade jag liknande filmer som detta och har sett de flesta som sagan om ringen, star wars och flera andra.

En intressant sak med många av dessa filmer Harry Potter, sagan om ringen, star wars är att de har en väldigt lik icke officiell handling. Denna handling ska ses som de som ligger bakom filmens syn på världen och faktiskt inte en majoritet av läsarna/tittarna. För de som man uppmålar som goda är inte de som vi tror och inte några goda individer, utan mer den värsta sorten som finns i denna värld. Ja faktiskt värre än psykopater som kan i förhållande ses som humana. För de har absolut inga känslor och älskar att lura och bedra.

Liknande filmer har under de senaste årtiondena kommit allt och det har blivit en explosion av serier, filmer, böcker och annat som handlar om magi. Men med ett mål att få läsarna/tittarna att bli mer intresserade av just magi och det onaturliga. Vilket folk också har blivit vilket man kan se i bokaffärer då man säljer böcker om magi eller på Netflix, OBH.

Karaktärer och deras namns betydelse, tar man reda på vad deras namn betyder så märker man att de spelar precis som namnet betyder.

Harry Potter:

Symboliserar den bibliska Lucifer vilket man kan se tecknet på Harrys ansikte.

Harry: härjare, härskare, trakasserar, krigare som hela tiden attackerar fiendens område

Potter: Krukmakare, eller skapare precis som de som följer mysterieskolan ser Lucifer som den som skapade denna värld.

Hermione Granger:

Hermione: feminine version of Hermes, budbärare, jordiska.

Prinsessan av Hermes, härledd från den grekiska budbärarguden Hermes

Granger:  farmare

 

Ron Weasley

Ron: rådgivare, förkortning a Ronald

Weasley: Vessla

 

Albus Dumbledore

Albus: vit, ljus

Dumbledore: betyder humla och symboliserar en person som kan behärska kroppen, sinnet och anden. Någon man kan fråga om hjälp med att kommunicera med andra människor, dina mål i livet, vill lyssna på din inre röst och visdom. Harr Potter frågar Dumbledore om vägledning och målet med hans liv.

 

Minerva McGonagall

Minerva: Minerva är den romerska (Athena Grekisk)  gudinnan för visdom och strategisk krigföring, rättvisa, lag, seger och sponsor för konst, handel och strategi. Minerva är inte en beskyddare för våld som Mars, utan bara för ett defensivt krig.

McGonagall: Den modigaste

 

Severus Snape

Severus: Allvarlig, barsk, hård

Snape: nypa, bita, nypa

 

Rubeus Hagrid: troligen uppkallad efter Hagrid Rubes, en mild jätte från forntida grekisk mytologi. Hagrid är en jätte i filmerna.

Rubeus: kraftfull son

Hagrid: att drabbas av oro, rädsla, plåga.

 

Lord Voldemort

Lord: adelsman

Voldemort: dödsflyg

Ormen som dödades i sista filmen var en horcrux som höll Voldemorts själ levande. Man använder ofta en orm som symbol för ondska. Man kan se detta tag i detta fall ifrån bibeln. Man brukar likställa en orm med en drake som det står i bibeln där en drake gav satan/ondskan kraft! Det är samma handling här. För de som följer mysterieskolan så är bibelns gud ondskan och precis som Voldemort är i filmen.

Draco Malfoy

Draco: draken, en stor nordlig konstellation (draken), som sträcker sig runt den norra himmelska polen och sägs representera draken som dödades av Hercules. Den har inga ljusa stjärnor

Malfoy: betyder i franska ”dålig tro”. Denna dåliga tro är kristendom och det är egentligen hela handlingen. Hela denna familj uppmålas som feg och ynkryggar som byter sida.

 

Handlingen i filmen

Handlingen i filmen, börjar med att Harry Potters föräldrar är döda och han lever hos sina släktingar. Dessa släktingar låter Harry Potter leva under svåra förhållanden och utstöt då de ser ner på honom som konstig och annorlunda. Denna familj som Harry lever med kan ses som hur de som följer mysterieskolan ser på oss vanligt folk. Som arroganta och okunniga som hjärna sätter sig över andra. För det är ett vanligt tema som man ser ofta i filmer, är att vi vanligt folk eller mobben som de kallar oss, är att vi är onda och hjärna som i filmen mobbar de annorlunda. Som De som följer mysterieskolan ser sig just som annorlunda och mobbade av oss vanligt folk. Framför allt av kristna som är deras stora hatobjekt. Det symboliserar även de som kastades ut ifrån himlen, de fallna änglarna.

Man ser de ofta som karaktärer som är utstötta och förföljda. Precis som att de blivit utsparkade, en symbolism som är vanligare i filmer än vad man tror.

Harry Potter, Hermione Granger och Ron Weasley har också en djupare betydelse som man kan koppla till det kabbalistiska livets träd.

Är Kether eller kronan i det kabbalistiska livets träd och man kan inom de som följer mysteriskolan ser denne som satan/lucifer. Deras befriare och räddare från den onda guden i bibeln.

De anser att Lucifer offrade sig för oss och det är därför han föll, enligt bibeln men för de som följer mysterieskolan så har det en annan innebörd.

Ormen som finns symboliserar den orm i bibeln som gav makt åt ondskan i världen. Så man kan säga att man vill få oss att tro att bibelns gud är den ondska som förstör denna värld.

En sak man ska förstå är att det är så här man har skapat de olika gudarna inom hedniska religioner. Inom hedniska religioner så symboliserar en gud olika delar eller aspekter av mysterieskolan. För ALLA hedniska religioner har sitt ursprung ifrån mysterieskolan som i sin har sitt ursprung ifrån de andar som vi inte ser eller hör vanligtvis.

Harry Potter i filmen så är han ledaren av de tre och är ju huvudpersonen i filmen och det har också en djupare innebörd över varför just han är ledaren. I filmen så symboliserar Harr Potter den bibliska lucifer/satan som i slutet ska slås mot Jesus.

Lukasevangeliet 10:18 Han sade till dem: “Jag såg Satan falla ner från himlen som en blixt.

Så Lord Moldemort är Jesus och Harry Potter är Lucifer. De som följer mysterieskolan anser att det är den bibliska guden som är ond och vill stänga in oss och inte låta oss leva våra liv som vi vill. Vilket inte stämmer, det bibelns gud vill att vi ska återvända till honom och sedan få ett bra liv. Precis som det står i bibeln att vi ska leva i ett land som flödar i honung = bra liv utan lidande som idag.

Det är vad Harry Potter serien handlar om och inget annat.

Kommer skriva mer om Harry Potter och liknande filmer, men då mer ingående om handlingen, för de visar deras agenda, mål och planer i filmer. Problemet är att få förstår!