Annonser

Filmen Jokern

Filmen handlar officiellt om Arthur Fleck, en misslyckad clown och blivande standupkomiker vars nedstigning till vansinne och nihilism inspirerar till en våldsam motkulturell revolution mot de rika i en förfallen Gotham City.

Filmen Joker har liksom många andra filmer två handlingar en officiell och en annan ockult. Den ockulta har en verkliga handlingen medan den officiella har mer en ytlig och enkel förklaring. Det många filmer handlar om har man tagit ifrån både kristendom och mysterieskolan. Mysterieskolan är samma religion som hedniska präster och hemliga sällskap följer. För oss är den känd som hedniska mytologier och religioner.

Detta kan man se inom andra områden i vårt samhälle som hednisk religion. Där gudar kan ses som karaktärer i en film men i grunden så har alla religioner samma manus med skillnader som kan förklaras av den miljö som religionen skapades i.

När jag såg denna film så kände jag att den hade ett budskap som man inte först förstod. Men så brukar det vara med filmer som har ett hemligt budskap. Men efter ett tag då man gått igenom filmen så inser man efterhand vad filmen handlade om.

Joker är en symbol för den bibliska satan en rebell för de utstötta eller de änglar som kastades ut av gud efter deras uppror. För i filmen så är han både en rebell och utstött från samhället genom psykisk ohälsa och fattigdom. Sedan så begår Jokern flera mord på de som är elaka emot honom och har inga problem att ljuga.

Johannesevangeliet 8:44 Ni har djävulen till far och vill följa er fars begär. Han har varit en mördare från början och har aldrig stått på sanningens sida, för det finns ingen sanning i honom. När han talar lögn talar han utifrån sig själv, för han är en lögnare och lögnens fader.

Det jag läst om satan och de som följer satan är att de ser sig som utstötta och inte tagna på allvar av vanligt folk utan som ett skämt. De ser sig som förföljda och förtryckta av de kristna.

Filmen har intressant handling som inte är så enkel och jag tar upp det jag vet men kan säga att det finns mycket mer att säga och skriva om vad denna film verkligen handlar om. Men då hade det blivit en lång berättelse utan tar upp det mest uppenbara.

I filmen så tror Jokern att han har en rik far som denne vill få kontakt med. Men när han möter denne rike man så blir han direkt avisad. Man kan ju se det som att hans far är en symbol för bibelns gud. För de ser bibelns gud som just en rik, egoistisk och materialistisk gud som stötte bort dem. Vilket bibelns gud gjorde, när gud kastade ned satan och dennes änglar till underjorden det vi kallar helvetet.

Denna joker är inte fast hos en person utan kan ses som en många olika symboler för satan och alla de som har denna jokermask är en av satans följare.

I filmens början så ser vi Jokern som en naiv och misslyckad individ som bor hos sin mor. Han får kämpa för sin överlevnad bland fattiga och utslagna.

Han har en mental sjukdom som gör att han hamnar i situationer och bråk med andra och det händer just i tunnelbanan där han hamnar i bråk med 3 män som blir arg på honom när han skrattar. De ser det som om han skrattar åt dem och blir slagen och drar sitt vapen och skjuter dessa män.

De tre männen som dödades på tåget har tydliga kopplingar till satanisternas hatobjekt

  • Mobben som är vanligt folk
  • Kungen det gamla styret som satte sig på tvären för deras inflytande
  • Kyrkan och kristna som de hatar mest av allt i denna värld

Upploppen i filmen har också en mening.

När man får se upploppen så kommer tanken till alla dessa BLM och antifa som hade sina upploppen som hände under Trumps styre och samtidigt som denna film kom ut. För en sak man ska veta om dessa organisationer är att de inte har något positivt med sig eller kämpar för rättvisa. Utan BLM och antifa är i grunden fascistiska och odemokratiska hatorganisationer som styrs och har ett syfte. Det är ju därför de kom när Trump styrde och sedan försvann och inte synts så mycket under den nuvarande presidenten Biden. Vilket visar att dessa inte var någon slumpmässig händelse utan var styrda och uppmuntrade av de som vill förändra samhället och som hatade Trump.

I slutet av filmen så händer det intressanta saker där Joker säger och gör saker som man känner igen.

 

När han säger att du inte skulle förstå så är det direkt menat mot de som ser filmen. De förstår inte vem han är vilket man inte gjorde till en början. Många vet inte vad filmer egentligen handlar om eller vem som ligger bakom vilket ovan kan beskriva.

I slutet så går han i väg med röda fotavtryck vilket symboliserar att han skapade lidande var han gick och det är vad satan också gör.

Till sist hans segerdans när han har fått igenom det han ville. Något de som är medlemmar i hemliga sällskap gör när de lyckats med sitt uppdrag. Det har man sett några exempel på hur de dansar näör de gjort det de skulle vilket är ofta till vanligt folks nakdel.

Filmen kan ses som det hat dessa känner mot vår kristna värld som de hatar mest av allt i denna värld. Det är den som de vill få bort och det är därför de pratar om reset. Eller mer korrekt, som de ser det, en återgång till en värld innan Jesus och återgång till den gamla tron som prästerskapet shamaner runt om i världen trodde och följde.

Koppling till tarot kortet the fool som har många liknande betydelser. Som joker visas i filmen i början där narren representerar ny start, att ha framtidstro, att vara oerfaren, att inte veta vad man kan förvänta sig, ha nybörjarlycka, improvisation och tro på universum. Narren har i Tarot nummer 0 vilket är ett nummer som symboliserar början. Men som sedan urartar till en våldsspiral där Jokern går emot denna värld som varit mot honom sedan barn. Det är som om han känner ett allt större hat mot allt i denna värld och mot etablissemanget som svikit och hånat honom.

Detta är helt annorlunda hur denne Joker hade blivit behandlad när de som tror på mysterieskolan hade makt då en sådan person hade fått ett bättre mottagande och respekt. I stället för idag hånad förlöjligad och utstött.

The Fool’s actions. But The Fool has roots in tradition as one who is closest to the spirit world.

In many tribal cultures, those born with strange and unusual character traits were held in awe. Shamans were people who could see visions and go on journeys that we now label hallucinations and schizophrenia. Those with physical differences had experience and knowledge that the average person could not understand. The Fool is God. The number of the card is zero, which when drawn is a perfect circle. This circle represents both emptiness and infinity.

Källa: https://occult-world.com/0-fool/

De ser dagens materialistiska värld som ondskefull precis som vi ser dom som ondskefulla. De vill i grunden förändra samhället. Målet är att skrota vår välfärd, industri, individuell frihet och återgång till ett kollektivistiskt samhälle där individen är mindre värd och ska underkasta sig alla andras åsikter. En värld i under socialistisk tyranni. En värld där vi lever på så lite som möjligt och förbrukar så lite av moder jords resurser oavsett vad det är som vatten mark, skog och metaller.

Färgerna som jokern har i ansiktet rött blått och vit har också ockult betydelse och som man kan finna i kabbalismen. Där blått symboliserar samma sak som den vänstra kolumnen i Sephiroth och den röda den högra kolumnen medan vitt den mittersta och symboliserar jämvikt.

En annan intressant koppling är till en massmördare John Wayne Gacy som kläde ut sig till en clown och som mördade 33 unga män. John Gacy brukade uppträda som en clown med namnet ”Pogo the Clown” något som visar vem som fick honom att göra alla dessa mord. Som clown så visade han vem han verkligen var och vem som styrde honom till att göra det han gjorde. Samma målning som Jokern.